Afaceri Online 11 – Dropshipping

La începutul lunii mai am recomandat abonaților un curs despre vânzarea pe Amazon, cea mai mare platformă din lume pentru comerț online. 

Probabil singura platforma care se apropie de Amazon e Alibaba, un fel de Amazon al Chinei.

O să afli imediat că Alibaba si Amazon au multe părți similare, dar și câteva diferențe în ceea ce privește serviciile oferite.

Mai întâi însă vreau să dezvălui…

„Secretul” modelului de afaceri pe Amazon

De la început vreau să-ți spun că nu voi intra în detalii, vreau doar să te-ajut să înțelegi care-i modelul. Dacă e ceva ce-ți place sunt destule tutoriale, ebook-uri si cursuri unde găsești toți pașii.

Și există cursuri pentru care nu trebuie să plătești mii de euro, dar nu ai parte de ajutorul unei echipe.

Pe scurt, ideea e să-ți alegi un produs pentru care există cerere (mai multe ponturi despre asta în alt capitol). 

Apoi, găsești o fabrică în China care să se ocupe de producție.

Acum ai produsul. Hai să vedem cum ajunge el din fabrica din China în mâinile oamenilor din USA, sau din restul lumii, în timp ce banii lor călătoresc spre contul tău.

Deschizi un cont de comerciant pe Amazon și îți listezi produsul. Adaugi prețul lui, poze, sau filmulețe, descrii la ce e bun, cum funcționează, din ce e făcut, sau ce mai consideri ca e util să știe cumpărătorii pentru a lua decizia să-l comande.

Acum, cumpărătorii găsesc produsul pe Amazon și-l comandă pentru că e de calitate, le rezolvă probleme și… e de pe Amazon. Da. Contează numele platformei. E un avantaj față de a comanda de pe un site necunoscut, chiar dacă mulți oameni știu că de fapt cumpără de la altă companie.

Hai să vedem cum onorezi comanda. Tu ești în România, clientul poate e în USA și produsul e încă în fabrica din China…

Toate astea sunt puse cap la cap de serviciul Amazon numit dropshipping care include primirea și stocarea produselor, preluarea de comenzi și livrarea lor către clienți. Așadar, înainte să accepți plăți, vei trimite o comandă fabricii din China, pentru un anumit număr de bucăți, care vor fi livrate în depozitul Amazon din USA.

Când ajung, Amazon te anunță și poți să tai panglica la magazinul tău virtual pe Amazon.

Apoi, cum spuneam mai sus, Amazon onorează fiecare comandă primită și serviciul lor de livrări e ultra-performant, mai ales în interiorul USA.

Pentru toate serviciile incluse în pachetul dropshipping vei plăti companiei Amazon un procent din fiecare vânzare. 

În continuare, va trebui să urmărești inventarul și să te asiguri că nu vei rămâne fără produse în depozit, să menții relațiile cu fabricantul, să verifici ce părere au clienții despre produs și eventual să soliciți fabricii să repare defectele sau să facă versiuni noi, cu anumite îmbunătățiri.

Dacă dorești să crești vânzările poți face diferite acțiuni precum, conversații cu clienții și rugăminți să scrie review-uri, sau poți să-i plătești lui Amazon să-ți promoveze produsul.

Acesta e un model de dropshipping. Modelul Amazon.

Mai cunosc un model folosit pe platformele chinezești Alibaba și Aliexpress, dar e posibil să fie disponibil și pe Amazon sau alte platforme.

Acesta funcționează altfel.

Pe Alibaba găsești produse pe care le poți comanda pentru propriul consum. 

Dar… multe dintre ele mai ofera o optiune: dropshipping.

Uite cum funcționează. 

Schema asta n-arata rau deloc. 

Poți începe o afacere cu investiție aproape zero.

Pui toata infrastructura la punct și apoi, pe masura ce vin comenzile le trimiți mai departe celor de la Alibaba sau Aliexpress, iti pastrezi și tu o parte din suma încasată și clientul își primește produsele direct de la producător.

Singura problema e că deși comanda ajunge la vânzătorii de pe Alibaba în câteva secunde, livrarea poate dura mult timp dacă se face din China.

Eu am comandat un produs de pe un site românesc și l-am primit din China după 60 de zile. Am și fost să-l ridic de la Poșta Română.

Totuși, unele companii gasite pe platformele Alibaba si Aliexpress au depozite și în Europa, de exemplu în Cehia. Astfel, livrările durează mai puțin.

Produsul despre care m-am plâns mai sus, e imposibil de găsit altfel în România. E un motoraș pentru un aspirator robot și nimeni nu aduce chestii de genul ăsta pentru a le ține pe stoc.

De ce ți-am spus asta? Ca să evidențiez că există oportunități.

De exemplu, dacă găsești un produs pe care încă nu l-a adus nimeni în România, dar pentru care crezi că există o piață, îl poți aduce tu.

Ar fi un avantaj pentru clienți să cumpere de la cineva care-l poate livra în 2 zile, decât de pe un site ce funcționează cu modelul dropshipping și-l livrează în 30 – 60 de zile.

Fie că alegi dropshipping cu modelul Amazon, dropshipping cu modelul Alibaba sau Aliexpress, sau îți faci propriul depozit de produse, fie că alegi să vinzi în USA plus multe ale țări prin Amazon.com, sau te rezumi la piața românească, soluția pentru a avea un magazin online cu vânzări bune și profitabil e aceeași: să ai produse de calitate care satisfac niște nevoi ale clienților, să știi să atragi clienții potriviți pe site, unde să le pui în față…

O ofertă de nerefuzat

Marcus Lemonis, unul dintre idolii mei în antreprenoriat, abordează orice afacere după formula: persoane, produs, proces.

Persoane

La partea de oameni, nu elaborez prea mult. Afacerea asta o poți începe lejer fără niciun angajat. Nu-ți trebuie multe cunoștințe tehnice. Pentru orice ai nevoie găsești tutoriale gratuite, sau cursuri bune, unele contra-cost, dar merită pentru că e o investiție ce poate da roade pentru tot restul vieții tale, dacă reușești să pui pe roate o afacere bună.

Produs

La partea de produs ai de făcut o muncă de documentare ca să găsești ceva de calitate pentru care există cerere și pentru care concurența nu e foarte mare.

O idee bună e să găsești un produs vândut de altă companie, să citești review-urile (în special cele cu 3 stele) și să vezi care sunt minusurile produsului. Apoi, îi spui unei fabrici din China…

“Prieteni, îmi puteți fac produsul ăsta cu îmbunătățirile astea?”

Ideea e să rezolvi o problemă pe care o are produsul, sau să adaugi o funcționalitate cerută de clienți. 

Proces

Partea de proces înseamnă, infrastructură, optimizarea costurilor, a calității serviciilor, plus partea de marketing și vânzări.

Mai concret, site-ul să fie simplu de folosit, să fie menținut și actualizat astfel încât vizitatorii să vadă ce produse sunt disponibile, prețul, în câte zile se face livrarea și alte informații relevante.

Să poată plăti prin cât mai multe metode.

Iar pentru partea de marketing și vânzări, poate ajută să recitești lecțiile din urmă cu trafic, oferte, rate de conversie, nivel de conștientizare si funnel-uri.

Săptămâna viitoare o să-ți spun o chestie care te va ajuta să-ți lași concurența așa de mult în urmă încât nici n-o mai vezi în oglinda retrovizoare.

E vorba de o tehnică pe care foarte puțini oameni de afaceri o folosesc și sunt convins că e unul dintre motivele pentru care așa de mulți dau faliment.