Vrei să ai Ebook-uri scrise de tine?

Saptamana trecuta, am vazut postarea unui autor pe care-l urmaresc. Scria ca si-a cumparat un ebook. Mi-a placut si titlul, asa ca l-am cumparat si eu imediat. $5 m-a costat distractia.

Ebook-ul asta de care-ti povestesc are 30 de pagini si l-am citit in dimineata urmatoare. De ce-ti spun despre treaba asta? Sunt doua motive.

Primul… Sunt muuuuulti oameni care ar putea cu usurinta sa scrie un ebook de 30 de pagini si sa-l puna la vanzare, doar cu ce au in cap (si in inima) din experientele de viata traite pana acum, sau despre meseria lor.

Un exemplu de ebook despre experiente de viata e unul pe care de asemenea l-am gasit intamplator si pe care l-am cumparat fara sa stau pe ganduri: How I ended my panic attacks in an hour de Brad Lemley.

Titlul spune totul. Aaa. Si sa nu uit. Spre deosebire de primul… acesta are mai putin de 30 de pagini.

Dar nu trebuie sa fi trecut prin ceva atat de dramatic ca sa te-apuci de propriul ebook. Poti scrie orice poveste ai de spus din care crezi ca oamenii pot invata ceva, care-i poate incuraja, sau care pur si simplu le ofera divertisment.

Referitor la ebook-uri despre meseria ta, sau despre alte chestii pe care le-ai invatat in viata, nu exista limite. Poti face materiale cu chestii generale, de exemplu… „Tot ce trebuie sa stii ca sa ai succes in afaceri imobiliare”.

Sau, poti scrie despre chestii mai specifice: „Cum am convins banca sa-i dea credit unui client ca sa inchei o mare afacere imobiliara”. Sau… „Cum am transformat criza intr-un avantaj pentru afacerea mea imobiliara”.

Sau „Cea mai buna metoda de a gasi rapid locuinta potrivita pentru fiecare client”.

Repet ideea. Aproape oricine are in el „o gramada de ebook-uri”. O sa vezi ca nici nu e greu sa le scoti afara din minte, sa le pui pe hartie (electronica), sa le dai un titlu si sa faci o coperta.

Nici macar sa le pui la vanzare. Dupa ce ai produs fisierul, in 15 minute il poti avea la vanzare, fara sa ai nevoie de un site.

Daca nu poti citi mai departe pana nu-ti explic cum e posibila treaba asta, uite care-i toata schema: iti faci cont pe platforma Gumroad, pui acolo fisierul, ii stabilesti un pret si scrii o scurta descriere. Apoi, Gumroad te serveste cu un link de la care oamenii pot cumpara ebook-ul tau.

O data pe saptamana, iti plateste banii adunati in contul tau de Paypal. Și… da. Își păstreaza și ei un binemeritat comision.

Cam aceași treaba e si cu Amazon, in caz ca vrei sa vinzi acolo.

Acum… partea a doua.

Ar trebui sa te-apuci sa scrii ebook-uri?

La asta… bineinteles ca tu trebuie sa raspunzi. Eu pot sa contribui cu niste chestii de care sa tii cont in luarea deciziei.

1. Sunt sanse bune sa poti face asta mai usor decat crezi.

2. Exista sanse ca foarte putini oameni sa cumpere.

3. „Bogdane, oamenii nu mai citesc. Mai bine le recomanzi oamenilor sa faca video-uri sau carti audio.” Fuck that! Iti place sa scrii? Daca e „da”, sunt sigur ca include si cititul.

4. Scrisul aduce multe lucruri bune in viata unui om: mai multa claritate si liniste, poate fi chiar terapeutic, te ajuta sa devii mai bun la meseria ta. Si la scris, daca are sens.

5. Ai ceva ce merita spus? Adica… o chestie ce poate ajuta cu ceva un cititor. Sa-l binedispuna, sa-l invete ceva, sa-l motiveze. Sa-i transmita niste valori bune?

La 5, cum ziceam si mai sus, majoritatea oamenilor au in ei material. Dar nu toti. Cei care n-au, ar face mult mai bine sa caute, sa experimenteze, sa citeasca si sa mai invete inainte sa contribuie cu zgomot.

Atat. Mai multe despre procesul de-a scrie, despre cum faci o coperta (in Canva), cum pui chestii la vanzare pe Gumroad si cele mai bune strategii de a vinde cat mai multe „bucati” in urmatorul meu eBook despre online biznis.

P.S. Ebook-urile si programele mele disponibile astazi… aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.